02Juny2023

46 noves instal·lacions d’autoconsum energètic al Pallars Jussà en un any

Un 220% més que l’any anterior

El Pallars Jussà s’ha tancat el 2022 amb 46 noves instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, un 220% més de les que es van posar en marxa l’any anterior. Aquestes noves instal·lacions produeixen actualment una potència de 0,24 MW de generació.
Aquestes xifres confirmen l’aposta d’aquest territori per a la implantació d’energies renovables i per l’autoconsum. Aquesta tendència ve motivada d’una banda per la crisi energètica del darrer any i de l’altra per l’incentiu de les ajudes europees a les renovables que han facilitat la seva implementació a nivell particular i col·lectiu.

Aquesta tendència és extrapolable a tot Catalunya on, només en el tercer trimestre de l’any 2022, es van registrar més instal·lacions que en tot l’any 2021. Segons les dades actualitzades de l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, s’han superat les 60.200 instal·lacions d’autoconsum que tenen una potència total de 466 MW.

Aquestes dies s’ha obert el termini per sol·licitar l’ajut per projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques. També està oberta la convocatòria anomenada SOOLARCOOP, ajuts per al suport a cooperatives i/o associacions d’autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques.

Per a conèixer millor aquestes i altres ajudes relacionades, el Pallars Jussà compta amb l’Oficina Comarcal de Transició Energètica amb qui es pot contactar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o del telèfon 973 650 187.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.